Dünya kahveleri içinde Türk kahvesinin özel bir yerinin olması kesinlikle tesadüf değildir. Türk kahvesi, kahvenin ögütülmesinden, pişirilmesine, sunumuna kadar belli bir kültür birikimini de içinde taşır. Bu kültürün en büyük parçalarından birisi de kişiye göre hazırlanıyor olmasıdır. Sade, az şekerli, orta ve şekerli kahve derken ne kastedilir? Bu şeker oranları nasıl ayarlanır? Bu kahveler nasıl pişirilir? Sizler için Türk kahvesi hazırlama tüyoları işte burada!
Sade: 1 ölçek kahveye 1 Türk kahvesi fincanı kadar su ekleyip pişirilir.
Az şekerli: 1 ölçek kahveye yarım kesme şeker veya yarım çay kaşığı toz şekeri eklenir. 1 Türk kahvesi fincanı kadar su ile pişirilir.
Orta şekerli: 1 ölçek kahveye 1 adet kesme şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker eklenip 1 Türk kahvesi fincanı kadar su ile pişirilir.
Şekerli: 1 ölçek kahve için 2 adet kesme şeker veya 2 çay kaşığı toz şeker kullanılır. Yine 1 Türk kahvesi fincanı su ile pişirilir.
Türk kahvesi pişirirken malzemeleri ekledikten sonra karıştırmamalı ve kısık ateşte ağır ağır pişirmeli...
www.kahveciniz.com www.kahveciniz.com.tr
www.kahvekahve.com www.kahvemakineleri.com
www.renklerevi.com www.kafematik.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder