11 Haziran 2017 Pazar

Türk kahvesi pişirme yöntemleri


Türk kahvesi pişirme yöntemleri
1. Ocak üstünde: Türk kahvesi makinalarından önce evimizde ocak üstünde pişirdiğimiz kahvelerin tadı da köpüklü olması da tartışmalıydı. Hele ki kahveniz taze değilse başarı oranı oldukça düşüktü.
2. Türk Kahvesi Makinasında: Türk kahvesini en hızlı ama bol köpüklü pişirme yöntemidir. Ancak odun ateşinde pişen kahve ile aynı tadı verir mi orası meçhul.
3. Bakır cezvede: Türk kahvesi bakır cezvede ağır ağır pişirilirse daha lezzetli olur.
4. Odun ateşinde: Odun ateşinde pişen herşey gibi Türk kahvesinin lezzeti de odun ateşinde  bambaşka olur.
5. Kumda Türk kahvesi: Isıtılan kumda ağır ağır pişen Türk kahvesi çok daha lezzetli olur. Yanında şerbet ile birlikte servis edilir.

www.kahveciniz.com.tr
www.kahvekahve.com
www.kahvecilerim.com
www.otomatcilar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder